25 juli 2024

De voordelen van lid zijn van een uitvaartvereniging

De voordelen van lid zijn van een uitvaartvereniging

Waarom zou je lid worden van een uitvaartvereniging? Het lidmaatschap van een uitvaartvereniging biedt tal van voordelen die verder gaan dan alleen financiële zekerheid. Hier bespreken we de belangrijkste redenen en voordelen van het lidmaatschap.

Financiële voordelen

Lid worden van uitvaartvereniging De Laatste Eer Drachten is verstandig. Want je profiteert van allerlei ledenvoordelen rond je uitvaart. Je bent al automatisch lid met onze uitvaartverzekering. Met een verzekering voorkom je dat je nabestaanden onverwachte kosten maken in een toch al verdrietige periode. Lid worden betekent dus (ont)zorgen voor je naasten.

Je ledenvoordelen op een rij:

  • Je (pleeg-)kinderen tot 16 jaar zijn gratis meeverzekerd op je uitvaartverzekering.
  • Korting op onze (aanname-)tarieven; onze uitvaartverzorgers informeren je hier graag over.
  • Korting op de laatste verzorging van de overledene.
  • Korting op het gebruik van uitvaartcentrum Slingehof.
  • Korting op het opbaren thuis of in uitvaartcentrum Slingehof.
  • Korting op de inzet van dragers.

Professionele begeleiding

Het regelen van een uitvaart kan een ingewikkeld en emotioneel proces zijn. Als lid van een uitvaartvereniging krijg je deskundige hulp bij het regelen van de uitvaart. Uitvaartverzorgers bieden persoonlijke ondersteuning tijdens deze moeilijke tijden en begeleiden je stap voor stap door het hele proces. Dit biedt niet alleen rust, maar zorgt er ook voor dat de uitvaart precies volgens jouw wensen verloopt.

Keuzevrijheid en flexibiliteit

Een ander belangrijk voordeel is de keuzevrijheid en flexibiliteit die een uitvaartvereniging biedt. Als lid kun je je uitvaartwensen van tevoren vastleggen, zodat je zeker weet dat de uitvaart zal verlopen zoals jij dat wilt. Met een uitvaartverzekering voorkom je dat de nabestaanden naast het verdriet om het overlijden ook nog eens voor onverwachte kosten komen te staan. Met behulp van onze uitvaartcalculator kun je eenvoudig de kosten berekenen, zodat je de uitvaart kunt afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en budget. Dit maakt het mogelijk om een uitvaart te organiseren die echt recht doet aan jouw leven en wensen.

Nazorg voor nabestaanden

Een uitvaartvereniging biedt niet alleen ondersteuning tijdens de uitvaart, maar ook daarna. Er is eventueel nazorg en rouwbegeleiding beschikbaar voor familie en vrienden, wat helpt bij het verwerken van het verlies. Daarnaast kunnen leden hulp krijgen bij de administratieve afhandelingen na een overlijden , zoals het opzeggen van abonnementen en het regelen van de erfenis. Voor meer informatie hierover kun je kijken naar onze pagina's over nazorg en rouwbegeleiding.

Culturele en religieuze respect

Een uitvaartvereniging biedt de mogelijkheid om uitvaarten aan te passen aan culturele en religieuze wensen, met respect voor tradities en rituelen. Dit is belangrijk voor mensen die willen dat hun uitvaart voldoet aan bepaalde culturele of religieuze normen. De uitvaartverzorgers van de vereniging hebben ervaring met verschillende tradities en kunnen je helpen om een uitvaart te organiseren die recht doet aan jouw achtergrond en overtuigingen.

Milieuvriendelijke opties

Veel uitvaartverenigingen bieden ook milieuvriendelijke en ecologisch verantwoorde uitvaartmogelijkheden aan, zoals groene begrafenissen of crematies. Dit kan variëren van duurzame uitvaartkisten en urnen tot begrafenissen op natuurbegraafplaatsen. Als je waarde hecht aan het milieu, biedt een uitvaartvereniging de mogelijkheid om een uitvaart te organiseren die past bij jouw principes. Lees meer over onze duurzame opties in de blog over groene uitvaarten.

Het lid zijn van een uitvaartvereniging biedt dus vele voordelen, van financiële zekerheid en professionele begeleiding tot zorg voor nabestaanden en milieuvriendelijke opties. Overweeg om lid te worden en profiteer van deze voordelen. Voor meer informatie over uitvaartverzekeringen en het afsluiten van een verzekering, bezoek de uitvaartverzekeringen pagina of maak een afspraak met onze eigen adviseur. Wil je weten welke verzekering het beste bij je past? Lees dan onze blog over de beste uitvaartverzekering.

Sluit nu je uitvaartverzekering af en zorg voor een zorgeloze toekomst voor jouw nabestaanden.

Uitvaartverzekering afsluiten

Terug naar overzicht

Bekijk uw verzekeringspremie

Geboortedatum: